Pagini

duminică, 9 februarie 2014

Periculos de indragostita - Linda Howard



   Periculos de indragostita (titlul original Kill and tell) este prima carte din seria CIA's spie, serie care continua cu titlurile  All the Queen's Men si Kiss me while i sleep
  Si de aceasta data scriitoarea Linda Howard mi-a demonstrat ca stie sa creeze personaje fascinante si pline de farmec. Povestea de dragoste a fost fulgeratoare dar partea de intriga si-a tesut firul linistita crescand suspansul treptat, a plasat ici colo cateva indicii si daca esti atent le poti pune cap la cap apropiindu-te de adevaratul motiv al "crimei".
   Asadar avem parte de intrigi politice, lacomie, tradare, conspiratii, atentate, crime, urmariri, iar in centrul acestui uragan este o arzatoare poveste de dragoste. 
   Am mai spus eu ca personajele masculine create de Linda Howard sunt hotarate si nu stau la prea multe discutii dar Marc Chastain ii intrece pe toti. Are viteza unui sarpe iar micuta Karen Whitlaw nu mai are nicio sansa din momentul in care acesta isi indreapta atentia asupra ei. 
   Marc locuieste in New Orleans, face parte dintr-o familie veche, este manierat, atent, tandru, periculos, dur si sensibil la momentul potrivit. Daca in primul moment nu o place pe Karen, dupa ce o priveste cu atentie si isi da seama ca aceasta nu este atat de rece precum pare si ca isi ascunde trairile foarte bine, hotararea lui este radicala si pradatorul isi pune armele in functiune. Isi tese cu maiestrie plasa seductiei in jurul lui Karen pana cand aceasta nu mai are alta solutie decat sa se lase devorata de pasiunea lui. Si ce pasiune!!!! 
   La prima vedere Karen poate parea un personaj zapacit, luat cu usurinta pe sus de uraganul Marc dar in momentul critic in care viata ei atarna de un fir de par isi pastreaza sangele rece si stie sa ia decizia cea mai buna cu toate ca nu avea optiuni prea stralucite. 
   Am urmarit cu interes intriga creata de scriitoare, am rasucit pe toate partile indiciile oferite si am fost destul de aproape de adevar, insa am dezvoltat motivele prea mult, ajunsesem la o intreaga teorie a conspiratiei cu legaturi in politica si serviciile secrete. Va spun doar sa nu va duceti cu gandul prea departe si sa faceti din tantar armasar, nu este cazul, lacomia este cheia. 
   Chiar daca autoarea nu tine secret numele celor care complotau asta nu inseamna ca nu iti starneste curiozitatea si ca suspansul lipseste. Vrei sa afli motivul si ce contine misteriosul caiet. In ce priveste evolutia relatiei dintre Marc si Karen am avut senzatia ca am asistat la cursa lui Speedy Gonzales, nici nu m-am dezmeticit bine ca invingatorul sarbatorea deja victoria. :) Dar are grija Karen sa-l tina un pic in sah, sa-l faca sa-si piarda firea si sa transpire in asteptarea raspunsului dorit, chiar daca nu pentru mult timp. Au fost doua personaje pe care le indragesti cu usurinta si nu vei regreta timpul petrecut alaturi de ele.

13 februarie, Washington DC.

   Dexter Whitlaw, calit in razboiul din Vietnam, aparent un om al strazii, trimite sotiei sale un pachet. Avea constiinta incarcata de o fapta comisa in trecut si initiatorul trebuia sa plateasca chinul prin care trecea.

17 februarie, Columbus, Ohio

   Karen Whitlaw, devastata de moartea recenta a mamei sale, se intoarce istovita de la serviciu si gaseste la usa un pachet pe numele mamei sale. Isi da seama ca este de la tatal sau, omul care le parasise cu multi ani in urma, din cauza caruia mama sa varsase multe lacrimi, si plina de ranchiuna nu da atentie hartiilor si caietului aflat in cutie si il pune alaturi de lucrurile mamei sale, nu mai voia sa stie nimic despre el.

5 august, New Orleans, Louisiana

  Dexter Whitlaw se ascunde pe strazile cele mai tacute si intunecate, de data aceasta il trimisesera  dupa el pe cel mai bun si trebuia sa fie atent. Asta insemna ca zgandarise cuibul de viespi, vanatoarea era in toi. Era un expert, dar subestimeaza situatia si cade secerat inainte de a lansa avertismentul pentru......  Pentru cine? Atentatul asupra lui Dexter mai face o victima. A fost doar o intamplare sau acesta era planul? Intamplare sau nu, aceasta este marea lor greseala, deoarece a doua victima il atrage si il aduce tot mai aproape de faptasi pe unul dintre cei mai temuti agenti, o umbra si o legenda in bransa, pe John Medina. Personaj a carui poveste o poti afla in a doua carte din serie tradusa la noi sub numele de Intre dorinta si pericol
   Detectivul care se ocupa de cazul lui Dexter si care ii da vestea fiicei acestuia este Marc Chastain. Plecand de la indicii gresite, la prima vedere nu are o parere prea buna despre Karen desi o gasea atragatoare si se simtea atras de ea, dar dupa ce ii observa mai bine reactiile discrete si bine ascunse in spatele unui zid de stapanire de sine si aparenta indiferenta, hotararea lui Marc este luata si nu dureaza mult pana o face a lui. Timpul era prea scurt, trebuia sa actioneze cat mai repede pentru a-si atinge scopul. Dar planurile lui sunt date peste cap de Karen, care dupa noaptea fierbinte, fuge fara sa-i dea posibilitatea sa continuie ce incepuse. 
   Intoarsa acasa Karen isi reia viata obisnuita dar nu pentru mult timp deoarece un criminal este in cautarea caietului si nu va ezita s-o omoare daca ii sta in cale.
   Karen este in Ohio, Marc este in Louisiana prins cu un nou caz si nu o poate urma imediat. Cine o va salva pe Karen? La cine va apela Karen pentru ajutor? Ce continea caietul lui Dexter si de ce era considerat atat de periculos incat sa angajezi o armata de criminali pentru gasirea lui?

Comanda aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu